ZORGINNOVATIEREIS

De jaarlijkse zorginnovatiereis is een platform voor dialoog en denken over de toekomst van de zorg in Nederland. Alle belanghebbenden in de zorgsector zijn hier vertegenwoordigd en participeren in het debat. Tijdens onderlinge discussiesessies, keynote sprekers en bezoeken met organisaties binnen en buiten de zorg komen de meest actuele thema’s aan bod. De reis draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van een duurzaam en kwalitatief zorgstelsel in Nederland.
Eerdere reizen gingen naar India, VS, Japan, Barcelona, Londen, München, Istanbul, Kopenhagen, Estland, Finland, Berlijn, Stockholm en Edinburgh.

 

Zorginnovatiereis 2022, Brussel

Gedurende de vier dagen in België gaan we met elkaar en onze Zuiderburen in gesprek over hoe de toenemende druk op de houdbaarheid van de zorg kan worden gekeerd. Hoe wordt er in België gewerkt aan en gedacht over thema’s als:

  • Samenwerking in de regio om te zorgen voor de juiste zorg, op de juiste plaats,
  • Verschuiving van zorg naar de eerstelijn, het sociale domein en de thuisomgeving,
  • Preventie en gezondheid,
  • Innovatie & digitalisering voor meer efficiëntie en de verlaging van personeelsdruk,
  • Het verbeteren van de werkomgeving in de zorg, en
  • Het verminderen van sociaal-economische gezondheidsverschillen.

Data
Vertrek: dinsdag 29 maart 2022, 15:15 uur Thalys vanaf Amsterdam CS
Retour: vrijdag 1 april 2022, 17:45 uur aankomst Thalys op Amsterdam CS

Doelgroep
Uitgenodigd worden voorzitters uit de curatieve zorgsector en wethouders van grote gemeenten. Heb je interesse in deelname of meer informatie over de reis, neem dan contact met ons op.
Mail naar dorrit.gruijters@coincide.nl