VIRTUAL CARE REIS

Digitalisering van de zorg is inmiddels niet meer vrijblijvend. De groeiende vraag versus het beperkte arbeidspotentieel en financiële middelen dwingen ons digitalisering te omarmen en technologie in te zetten om de zorg efficiënter in te richten. In een historisch bepaald zorglandschap, waar de gebaande paden al gauw de keuzes voor de toekomst dirigeren, is leiderschap en lef nodig om daar van af te wijken.
Binnen het thema digitalisering en virtual care organiseren we webinars, bijeenkomsten en reizen om de digitalisering in de zorg te accelereren.

Israël 2022

In het voorjaar van 2022 zal de Virtual Care reis naar Israël plaatsvinden. Er is geen twijfel dat Israël een wereldwijde krachtpatser is als het gaat om medische innovatie. Israël is de thuisbasis van ongeveer 1.500 bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg en life sciences. En het heeft, na de Verenigde Staten, het grootste aantal bedrijven gespecialiseerd in het ontwikkelen van medische technologie, en daar komen gemiddeld nog meer dan 100 nieuwe bedrijven bij per jaar. Het betreft echter niet alleen onderzoek en ontwikkeling. In Israël worden al langer (kunstmatig) intelligente apparaten ingezet waarmee patiënten zichzelf, thuis, kunnen onderzoeken. De pandemie heeft deze beweging ook in Israël, alleen maar doen versnellen.

Doelgroep
Tijdens de digitalisering & virtual care programma’s brengen we verschillende stakeholders elkaar. Genodigden zijn bestuurders uit de care en curatieve zorg, leidende medisch specialisten en CMIO’s, startende en gevestigde ondernemers in de digitale zorg, investeerders, zorgverzekeraars en patiëntvertegenwoordigers. De kracht van de groep is de diversiteit en gedrevenheid. We willen elkaars taal leren spreken en de verschillende strategische uitdagingen beter begrijpen.

Als je interesse hebt om deel te nemen horen we het graag!
Mail naar marleen.vanessen@coincide.nl

 

China 2019

In november 2019 ging de Virtual Care reis naar China. In Shanghai, Hangzhou en Beijing maakten we kennis met China’s grote hervormingen in de gezondheidszorg, hun hernieuwde focus op Big Health en China’s voortrekkersrol bij de inzet van technologie in het algemeen. De verschillende bedrijfsbezoeken gaven in een inkijk in de vergaande ontwikkelingen op gebied van tele-health, eHealth, wearable devices, artificiële intelligentie (AI), Big Data, 5G en blockchain.

De studiereis richtte zich op hoe we digitalisering van zorg kunnen accelereren, niet om China te kopiëren, maar om ons te inspireren. En dat is gelukt. De groep ontmoet elkaar nog steeds en heeft een actief online uitwisselingsplatform opgericht.

Bedrijven die we in China bezochten
Alibaba
China Japan Friendship hospital
DXY
Haodf
Health 100
Hinounou
Infervision
Linkdoc
Peking Union Medical College Hospital
Philips
Ping An
Quyi network
Tencent Trusted Doctor
WeDoctor

Verder hadden we ontmoetingen met de Nederlandse Ambassade, Tom van Dillen, Professor Chang Liu en vele anderen tijdens de twee netwerk diners.